Wiza i zezwolenie na pobyt

Obywatele niektórych krajów muszą posiadać wizę, aby móc odwiedzić Norwegię na okres do 90 dni. Każdy kto przebywa w Norwegii dłużej niż 90 dni, obowiązany jest posiadać zezwolenie na pobyt. W wielu przypadkach osoby, które mają podjąć pracę w Norwegii, również obowiązane są posiadać zezwolenie na pobyt, nawet jeśli pobyt ma być krótszy niż 90 dni. Czytaj więcej

Starting November 9th 2015 you can no longer submit your application for visa or residence permit at this Embassy. You must submit it at one of nine selected Norwegian Embassies in Europe. Czytaj więcej